Hűtőkörök hatósági regisztrációja

A 14/2015-ös kormányrendelet értelmében minden hűtő berendezés tulajdonos köteles regisztrálni azokat a berendezéseket  a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság oldalán melyeknek a széndioxod egyenértéke elérte a jogszabályban meghatározott regisztrációs küszöböt.  A regisztráció megtörténte után hatósági matricával kell ellátni a berendezést rajta a feltüntetett szükséges adatokkal. 

A regisztráció elmulasztása egy esetleges hatósági ellenőrzés során súlyos bírságokat von maga után.  Legyen minden esetben jogkövető. Cégünk segítséget nyújt önnek berendezései helyes regisztrációjában és a későbbi jogi kötelezettségek betartásában.

Szivárgásvizsgálat

Az 517/2014/EU rendelet értelmében szivárgásvizsgálatot kell végezni minden olyan berendezésen melynek széndioxid egyenértéke elérte a rendeletben meghatározott értéket. A szivárgásvizsgálat gyakorisága függ a hűtőkör széndioxid egyenértékétől és hűtőkör típusától. A hűtőkör széndioxid egyenértéke pedig a hűtőközeg típusától és annak mennyiségétől függ.  A szivárgásvizsgálatot csak és kizárólag megfelelő személyi képesítéssel rendelkező személy végezhet aki az adott berendezéshez hozzá van rendelve mint karbantartó. A vizsgálat elvégzése után jegyzőkönyvet kell készíteni, melynek elmulasztása hatósági bírságot von maga után. 

Regisztrációs határértékek néhány hűtőközeg esetén:

R134a – 3,49 kg

R404a-  1,27 kg

A Global Expert Technic Kft segítséget nyújt Önnek a szükséges vizsgálatok elvégzésében és a jogkövető magatartás betartásában.

Szivárgásvizsgálat gyakorisága

5 t-50 t CO2 egyenérték között- Évente 

50 t- 500 t CO2 egyenérték között- 6 havonta

500 t CO2 egyenérték felett- 3 havonta

Nyilvántartás kezelés

A Global Expert Technic Kft segítséget nyújt Önnek naprakészen tartani a regisztráció köteles hűtő berendezéseit. A berendezések dokumentációit digitalizált formában tároljuk, a hatósági kötelezettségeket pedig napra készen tartjuk.  ( szivárgásvizsgálat, hatósági matrica) Szakembereink segítséget nyújtanak Önöknek a berendezésben megtalálható hűtőközeg kiváltásában amennyiben az a későbbiekben már nem lesz megvásárolható a hatósági korlátozások miatt.  Információt nyújtunk ügyfeleink számára az Őket is érintő hatósági változásokról. 

Árak

Szivárgásvizsgálat, Pest megye:

25.000 Ft/ hűtőkör

5 hűtőkör felett

20.000 Ft/ hűtőkör

(Az ár tartalmazza a berendezés adatainak digitalizálását, szivárgás vizsgálatát, és hatósági matricával történő ellátását)

Kiszállási költség 

Pest megyében: Ingyenes

Pest megyén kívül:

200 Ft/km (Budapestről számítva)

10 hűtőkör felett ingyenes kiszállás

További szolgáltatásaink

A berendezéseit érintő jogszabály változásról szóló értesítés:

15.000 Ft/Év

Kondenzátor tisztítás: 

10.000 Ft

Berendezés javítás:

Egyedi áras szolgáltatás a hiba függvényében

A fent feltüntetett árak az ÁFA-t nem tartalmazzák

Partner a megoldásban